Societatea modernă este una extrem de activă. În ultimii ani, oamenii au început să călătorească mai mult, să aibă un program tot mai încărcat și să fie prezenți în tot mai multe locuri, dar mai puțin în casă.
Ce se întâmplă când un spirit liber este nevoit să nu iasă din casă decât în situații excepționale? Deseori, intervine plictiseala, stresul, tristețea sau chiar depresia. Pentru a evita oricare dintre aceste situații, trebuie să intervenim cu idei inventive de activități care pot fi desfășurate în casă, atunci când carantina te ține blocat între patru pereți.
Izolarea nu este ușoară nici pentru mine, dar este cel mai util lucru pe care îl pot face la momentul actual, fapt pentru care am devenit mai inventivă. Încerc să îmi umplu timpul cu cât mai multe activități, astfel încât să nu reușesc să mă plictisesc.
În acest articol am pus cap la cap o listă cu idei de activități care nu necesită ieșirea din casă. Sper să vă fie utilă!
1. Citește mai mult
De mult timp îți propui să citești mai mult, dar parcă niciodată nu îți mai ajunge timp sau energie pentru a o face? Ei bine, acum este momentul să citești cărțile pe care le-ai tot cumpărat de ceva timp sau care îți păreau interesante. Dacă nu ești mare fan al cărților fizice, poți opta oricând pentru cele electronice sau chiar audio. O parte dintre cărțile pe care le-am citit sau planific să le citesc în perioada aceasta le puteți vedea în poza următoare.

2. Începe să privești seriale.
Mie mi se întâmplă des să caut un film și, din întâmplare, să dau peste un serial care îmi pare foarte captivant, dar numărul mare de episoade mă sperie. Din lipsă de timp, nu vreau să încep să privesc seriale pentru că știu că am o groază de alte lucruri de făcut. Dacă și tu ai avut măcar vreodată problema asta, vești bune, acum poți să revii la toate serialele pe care nu găseai niciodată timp să le privești. Serialele mele preferate sunt: Casa de Papel, Blacklist, Prison Break, Shooter, Dexter și Sex Education.
3. Privește filme
Dacă nu te pasionează șirul lung de episoade al serialelor, există mereu opțiunea de a privi filme. Pentru că lista de filme pe care le recomand este destul de lungă, am scris un articol separat pe care îl poți accesa aici.
4. Gătește/Fă improvizații culinare
Eu sunt o mare pasionată de gătit, de testat rețete noi, de improvizat. Din păcate însă, când ești flămând, după o zi încărcată, nu prea îți mai arde de experimente. Vrei doar să gătești ceva rapid și, de dorit, comestibil și sățios. 😀 Acum e o perioadă numai bună de testat toate rețetele care îmi fac cu ochiul de mult. Din categoria locuri de unde să vă inspirați, vă recomand: valeriesfood.md, eatlikemoldovans.com și jamilacuisine.ro. Fetele fac o treabă mi-nu-na-tă! Nu ai cum să intri pe vreunul dintre site-uri și să nu găsești cel puțin o rețetă pe care să n-ai răbdare să o încerci.
5. Fă cursuri online
Educația online s-a dezvoltat în ultimii ani cu o viteză enormă. Acum există o sumedenie de platforme care îți permit să dezvolți noi abilități, să te perfecționezi într-un anumit domeniu sau chiar să te reprofilezi total. Dacă nu mai ești atât de entuziasmat de meseria pe care o practici, carantina poate fi un prilej numai bun să absolvești niște cursuri online care să îți permită să îți schimbi job-ul. Câteva dintre platformele ce oferă o varietate largă de cursuri sunt: Udacity, Udemy, Coursera, edX, Skillshare.

6. Caută-ți un job online
Poate meseria ta este într-o afacere offline și este extrem de afectată în această perioadă de criză sau, pur și simplu, ți-ai dori mai multă flexibilitate. Fie că posezi deja niște abilități care ți-ar permite să alegi o meserie online sau planifici să deprinzi aceste abilități absolvind un curs online, trebuie să știi că există tot mai multe oportunități de job-uri online. Este foarte real să ai și tu o astfel de meserie.
7. Crează un blog/vlog
Ești o persoană creativă și de mult timp te bătea gândul să împărtășești experiențele tale cu alte persoane? Acum ai tot timpul din lume să o faci și ai și avantajul că oamenii stau acasă și navighează mai mult pe internet. Respectiv, șansele că vor ajunge să citească/vizualizeze conținutul creat de tine, sunt foarte mari. Cele mai cunoscute platforme pentru acest lucru sunt Youtube și WordPress. Pe site-ul Marinei Mogilko, un youtuber cu peste 3 milioane de abonați, poți găsi două cursuri ce redau informații la toate capitolele ce țin de crearea unui canal de succes.
8. Învață o limbă străină
Îndată ce toată această nebunie va trece, vom putea reveni cu toții la pasiunea de a călători. Ce satisfacție e mai mare decât atunci când mergi într-o altă țară și te poți face înțeles printre nativi? Fiind fluent în mai multe limbi nu este un avantaj doar atunci când vine vorba de călătorit ci și la angajare. În multe domenii, ai un avantaj substanțial la angajare dacă cunoști mai multe limbi. Poți învăța o varietate largă de limbi instalând aplicația sau accesând site-ul Duolingo. Deasemenea, poți face progrese majore urmărind conturi utile de instagram și/sau youtube precum Rita Engleza sau Linguamarina.
9. Jucați jocuri de societate (board games)
Dacă te afli în izolare împreună cu una sau cu mai multe persoane, îți recomand cu mare încredere să comanzi aceste jocuri: Catan, Risk (noi avem varianta cu Game of Thrones deși n-am văzut nici un episod), Sequence, Shit Happens, Uno, Monopoly, Twister. Jocurile pot fi găsite în magazine online ce oferă livrare și nu veți fi nevoiți să ieșiți din casă. Vă garantez că sunt foarte interesante și vă vor ține ocupați și distrați în această perioadă de izolare.

10. Fă sport
Nu poți merge la sală, dar asta nu înseamnă că nu te poți menține în formă. Sunte multe canale de youtube care prezintă antrenamente pentru întreg corpul. Antrenamente care pot fi făcute exclusiv acasă, fără a fi necesare echipamente speciale.
11. Fă ordine în obiecte
Sun sigură că ai și tu un dulap sau sertar neorganizat total sau haine/obiecte pe care nu le mai folosești de mult timp. În una din zilele de izolare, ai putea să-ți faci curaj să te apuci de făcut ordine prin obiecte. Poate pregătești niște cutii cu obiecte/haine de care nu mai ai nevoie și ai fi dispus să le donezi sau poate arunci obiectele inutile pe care le tot păstrezi de ani de zile sperând că, poate poate, îți vor fi cândva utile. Perioada aceasta ar putea face casa ta să fie mai organizată.
12. Organizează-ți fișierele din calculator/telefon
Sunt sigură că nu sunt unica care are o groază de poze, documente și alte fișiere care stau clai peste grămadă într-o dezorganizare generală. Oricând caut un anumit fișier, găsesc alte 300 numai nu ăla de care am nevoie. Poate a venit în sfârșit momentul să eliberăm un pic memoria, organizând fișierele utile și ștergându-le pe cele inutile.
13.Dormi mai mult
De câte ori nu ți-ai dorit să nu fie nevoie să setezi alarma pentru dimineață și să poți să te saturi de somn. Acum nimic nu te oprește! Asigură-te că te odihnești din plin, ca odată ce se încheie această perioadă, să ai forțe proaspete și să fii productiv.
14. Ai mai mare grijă de corpul tău
Măști de față, de păr, scrub-uri, tratamente, toate necesită timp. După o zi lungă și încărcată, tot ce vrei este să dormi și nu prea ai chef de tratamente. Acum poți să îți răsfeți corpul, drept recompensă pentru toate zilele în care oboseala sau lenea nu ți-au permis să o faci. 😀
15. Mănâncă mai sănătos
O dietă alimentară sănătoasă implică efort și timp, mai ales la început. Acum că ești blocat în casă și fiind o perioadă în care avem cu toții nevoie de o imunitate ridicată, poți adopta un regim mai sănătos. Sucuri proaspete, mâncare gătită nu semi-preparată, supe, fructe, legume, etc. Asta nu va fi benefic doar pe perioada izolării ci, între timp, te vei obișnui și va fi mai ușor să menții un regim alimentar sănătos chiar și în zilele încărcate.

Sper ca aceste recomandări să îți fie utile și să te ajute să suporți mai ușor autoizolarea atât de necesară în această perioadă.
Dacă ți-a plăcut acest articol sau dacă ai și alte recomandări de activități, nu ezita să scrii un comentariu.
Deasemenea, aici poți accesa cele mai recente articole postate.
Vă îmbrățișez cu drag! ♡
1 thought on “15 Activități care pot fi desfășurate în casă, în carantină”
Comments are closed.