Pentru că, nu demult, am trecut prin această experiență, eu și soțul meu înțelegem exact sentimentul când ești Selectat în Programul Loteria Vizelor și vrei să afli totul despre Green Card și ce pași urmează. Procesul poate fi extrem de copleșitor la început. Din acest motiv, am decis să scriu acest articol, explicând care sunt următorii pași după ce afli că ai fost selectat în programul DV Lottery.
Precum am scris și în primul articol pe acest subiect, pentru a afla dacă ați fost sau nu selectat/ă, trebuie să accesați site-ul oficial: dvlottery.state.gov. Acolo introduceți numele dvs și codul de confirmare păstrat din momentul participării în cadrul loteriei.
Dacă rezultatul este unul negativ, nu vă întristați! Asigurați-vă că participați din nou, la următoarea loterie, ținând cont de sfaturile pe care le-am menționat în acest articol.
În cazul în care rezultatul este unul pozitiv, bucurați-vă, dar nu uitați că selecția nu garantează primirea vizei, mutarea în SUA și, ulterior, primirea Green Card-ului. Pentru ca acest parcurs să devină real, trebuie să urmați atent pașii de pregătire, fără a face vreo greșeală, aparent nesemnificativă, dar care poate cauza refuzul vizei.
Așa arată mesajul care apare pe ecran, în cazul în care sunteți selectat/ă:

Pentru a micșora probabilitatea ca dvs să primiți un refuz, am decis să descriu pas cu pas experiența noastră personală în ceea ce privește DV Lottery. Toate informațiile din acest articol sunt bazate atât pe experiența noastră personală cât și pe informațiile de pe site-ul oficial al autorităților resposabile de programul loteria vizelor. În cazul în care dvs ați trecut printr-o experiență diferită, nu ezitați să o împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii. Cu siguranță, ar ajuta multe persoane.
Etapele obținerii Green Card-ului (a statutului de rezident al SUA) prin intermediul Loteriei Vizelor sunt următoarele:
- Completarea formularului de participare. Un articol ce explică detaliat procesul puteți găsi aici.
- Verificarea rezultatelor prin intermediul site-ului oficial dvlottery.state.gov
- Confirmarea eligibilității
- Completarea formularului DS-260
- Pregătirea și depunerea actelor necesare
- Așteptarea confirmării programării la interviu
- Pregătirea pentru interviu
- Efectuarea examenului medical și a potențialelor proceduri adiționale la cabinetul medical autorizat de ambasadă/consulat
- Susținerea interviului la ambasadă
- Achitarea taxelor de emigrare
- Mutarea în SUA
-
Confirmarea eligibilității
În articolul despre completarea formularului de participare am specificat cât este de important să NU includeți informații false în acel formular! Există situații în care formularul este instant descalificat, dar și situații în care ești selectat, chiar dacă ai mințit. În o astfel de situație, autoritățile te îndeamnă să nu continui procesul. Este puțin probabil ca angajații care îți vor analiza actele sau cei de la ambasadă să nu descopere neconsecvența dintre formular și evenimentele reale. Astfel, timpul investit în tot procesul nu este reversibil și nici taxele pentru interviu, consultul medical și alte acte necesare nu sunt rambursabile.
Așa că, asigură-te că ai specificat în formularul de aplicare doar date reale despre tine, un pașaport valid și că întrunești nivelul de educație necesar de 12 clase sau echivalentul de 2 ani de muncă într-un domeniu recunoscut de SUA.
-
Completarea formularului DS-260
După ce aflați că ați fost selectat/ă în cadrul Loteriei Vizelor, o etapă importantă este completarea formularului DS-260. Acesta este destul de voluminos. Un lucru important de știut, însă, este că puteți oricând pune pauză completării lui și continua mai târziu. Nu este neapărat necesar să îl completați într-o singură sesiune. Am ținut neapărat să menționez asta pentru că atunci când noi am aflat că am fost selectați, am așteptat întâi să avem toate actele pregătite până să analizăm acest document pentru că ne făceam griji să nu fie necesar să îl completăm dintr-o singură încercare.
La completarea acestui formular va trebui să introduceți informații despre dvs, inclusiv despre modificările ce au avut loc în viața dvs din momentul participării în cadrul Loteriei Vizelor. Exemple de astfel de evenimente sunt: vi s-a născut un copil, v-ați căsătorit, ați divorțat, etc. Astfel, dacă la momentul participării nu erați căsătorit, dar între timp ați făcut-o și doriți ca soțul/soția să vă însoțească, acest lucru este posibil. Chiar dacă soțul/soția nu doresc să vă însoțească la plecarea în SUA, oricum trebuie să specificați faptul că sunteți căsătorit/ă, altfel riscați să primiți refuz la interviu.
În cazul în care ați aflat că ați fost selectat/ă și planificați să vă căsătoriți în curând, mai bine așteptați să vă căsătoriți și apoi completați formularul.
Completarea în sine a formularului nu este complicată, dar durează destul de mult timp. În cazul în care în trecut ați mai obținut vreun tip de viză pentru SUA, vi se vor cere anumite informații și despre vizitele anterioare.
De exemplu, înainte de a completa forma DS-260, eu nu vizitasem niciodată Statele Unite și nici nu dețineam vreun tip de viză pentru SUA. Respectiv, pentru mine, completarea formularului a durat mai puțin. În schimb, soțul meu mai fusese în SUA atât prin intermediul Work&Travel cât și cu viză turistică. În cazul lui, completarea formularului a durat mai mult timp. Adițional informațiilor pe care a trebuit să le indic eu, el a trebuit să includă informații despre vize, social security number, călătoriile în SUA, etc.
Ce informații sunt necesare pentru completarea formei DS-260?
Am repetat de multe ori și voi continua să o fac: Completarea formei DS-260 NU este un proces dificil! Nu vi se vor cere informații pe care nu le cunoașteți! Aveți nevoie doar de un nivel de bază al limbii engleze pentru a înțelege întrebările. Informațiile pe care va trebui să le specificați în acest formular sunt:
- Datele Personale (nume, prenume, data nașterii, etc)
- Datele din Pașaport (nr Pașaport, data/țara emiterii și data expirării)
- Adresa curentă și toate adresele anterioare la care ați fost înregistrat/ă
- Dacă dețineți sau ați deținut mai multe cetățenii
- Ambasada la care vreți să vă fie programat interviul
- O adresă din SUA unde vă vor putea fi trimise Green Card-ul, Social Security Card-ul, etc. Asigurați-vă că aveți încredere în persoana care locuiește acolo pentru că am auzit cazuri în care au fost cerute sume de bani, de către așa ziși prieteni, pentru a oferi actele.
- Numărul de telefon
- Date personale ale părinților și adresa acestora
- Informații despre soț/soție și copii
- Informații despre cele mai recente 5 vizite în SUA și despre vizele obținute anterior
- Informații despre locul de muncă actual și toate locurile de muncă anterioare
- Informații despre nivelul de educație, instituțiile unde ai învățat, limbile pe care le cunoști
- Întrebări de securitate (despre potențiale implicări în organizații teroriste, aresturi, boli infecțioase, etc) la care se răspunde cu Da/Nu
Un exemplar al formlarului DS-260 poate fi găsit aici.
Se pot face schimbări la forma DS-260 după depunere?
DA! Chiar și după ce ai depus forma DS-260 se pot face schimbări, dar trebuie să contactezi autoritățile din Kentucky, care se ocupă de loterie. Ei vor accesa formularul și îți vor permite să faci modificările necesare.
-
Pregătirea și depunerea actelor
După îndeplinirea formularului, trebuie să așteptați un email pentru a încărca online actele necesare. În dependență de mai mulți factori, inclusiv Case Number-ul, cât de repede ați completat formularul DS-260, etc, asta se poate întâmpla mai repede sau mai târziu. În cazul în care Case Number-ul dvs este unul mic, cel mai probabil, formularul dvs va fi procesat destul de rapid, așa că ar fi bine să pregătiți din timp actele ale căror obținere durează mult timp.
În cazul nostru, numărul cazului era în jur de 18.000 și așteptarea a durat 6 luni din momentul depunerii formularului DS-260 până am primit email-ul pentru a depune actele necesare în formă electronică.
Toate actele trebuie să fie în limba de stat a țării în care va avea loc interviul sau în limba engleză. Actele în orice altă limbă, trebuie însoțite de traducere și întărire notarială.
Niciun act nu se trimite în formă fizică, doar online (versiunea scanată). Conform site-ului oficial, orice act trimis la adresa lor fizică va fi distrus.
Lista de acte ce trebuie depuse online de către fiecare aplicant în parte:
-
Certificat de naștere;
-
În cazul în care ați fost judecat sau ați stat în închisoare, toate actele în legătură cu acest subiect, inclusiv hotărârea judecătorească;
-
Dacă ați făcut armata, actele în legătură cu acest subiect
-
O copie a paginii principale din pașaport
-
Cazier Judiciar din:
- Țara natală, dacă ați locuit acolo mai mult de 6 luni și dacă aveți peste 16 ani la momentul completării formularului
- Țara curentă de reședință, dacă locuiți acolo de mai mult de 6 luni și dacă aveți peste 16 ani
- Fiecare țară în care ați avut anterior reședință pe o perioadă mai lungă de 12 luni, dacă aveați peste 16 ani în perioada în care locuiați acolo
- Orice țară în care ați fost arestat/ă
Dacă ați locuit anterior în Statele Unite, nu este nevoie să prezentați cazier judiciar din SUA.
Cazierele Judiciare au termen de expirare. Din această cauză, trebuie să obțineți cazierul cât mai aproape de data la care vă este necesar. Dacă un cazier dintr-o țară în care ați avut anterior reședință expiră, dar dvs nu ați mai revenit în acea țară de la obținerea cazierului, nu este nevoie să obțineți unul nou.
Dacă toate aceste 3 afirmații sunt adevărate, trebuie să prezentați un cazier judiciar nou:
- Aveți peste 16 ani
- Cazierul Judiciar a fost obținut cu mai mult de un an în urmă
- Încă locuiți în țara respectivă
După transmiterea actelor, am primit un astfel de email de confirmare:

-
Programarea interviului la ambasadă
După depunerea actelor, trebuie să așteptați programarea la ambasadă.
Nu toți aplicanții vor avea parte de un interviu. Numărul de vize este unul limitat de 55.000 vize anual pentru aplicanți și membrii familiilor lor. Disponibilitatea vizelor depinde și de regiunea unde locuiți. Lunar este postat un “VISA BULLETIN” care conține informații importante despre numărul de vize deja alocate și probabilitatea că persoanele cu “case numbers” sub un anumit număr vor beneficia de vize. Veți fi programat pentru interviu doar dacă vor mai fi vize disponibile. În cazul în care numărul cazului dvs este unul mare, șansele de a fi programat pentru un interviu sunt mai mici pentru că există o probabilitate mare ca vizele să fie epuizate deja. Dacă numărul cazului dvs este sub 20.000, aveți șanse mari de a fi programat/ă la interviu.
Astfel, veți primi un email, anunțându-vă că interviul dvs a fost programat. Pentru a afla data și ora interviului va trebui să vă logați prin intermediul site-ului oficial. Programarea interviului nu garantează obținerea vizei.
Noi am primit acest email de confirmare la aproximativ 1,5 luni de la depunerea actelor și cu aproximativ 1,5 luni înainte de data interviului.
Dacă nu puteți să vă prezentați la consulat/ambasadă la data când vă este programat interviul, îl puteți reprograma, contactând ambasada. Ține-ți cont, însă, de faptul că următoarea programare ar putea avea loc mult mai târziu. De asemenea, există șanse mari ca numărul de vize disponibile să fie deja epuizat și să nu aveți șansa de a merge la un interviu.
Vizele au voie să fie emise doar până pe data de 30 septembrie a anului fiscal. Dacă ați fost selectat în cadrul programului DV-2019, viza dvs poate fi emisă doar până pe data de 30 septembrie 2019. Nicio viză nu va fi emisă mai târziu de această dată.
-
Pregătirea pentru interviu
Pentru că multe persoane apelează la căsătorii fictive pentru a ajunge în SUA sau pentru a câștiga o sumă de bani, interviul poate fi destul de complex. Nivelul de complexitate depinde de mulți factori, inclusiv persoana care vă intervievează, vechimea căsniciei, etc.
După ce am analizat informațiile de pe site-ul oficial, multe alte site-uri de profil și am urmărit numeroase video-uri, am decis să pregătim pentru interviu:
- 2 poze identice ce respectă cerințele descrise în acest articol
- Certificatul de căsătorie
- Diploma de la cel mai înalt nivel de educație obținut (doar pentru aplicantul principal)
- Toate originalele actelor depuse anterior online
- Pagina de confirmare cu programarea interviului (imprimată)
- Pagina de confirmare a formularului DS-260 (imprimată), poate fi descărcată în orice moment prin intermediul site-ului oficial
- Un album foto cu poze cu noi și împreună cu mai multe persoane, în diferite perioade ale vieții/relației, în diferite anotimpuri. Asta reprezintă dovada faptului că relația noastră este una reală și de durată.
- Confirmări ale călătoriilor pe care le-am avut împreună. Noi călătorisem mult și aveam peste 100 de astfel de confirmări.
- Dovezi ale banilor pe care îi avem în conturi. Am citit online despre situații în care ofițerul consular a întrebat dacă familia care emigrează are suficiente fonduri pentru a se întreține inițial și a nu deveni o “povară” pentru statul american. Pe site-ul oficial acest lucru nu este specificat ca fiind o cerință și nici ce sumă de bani ar fi suficientă. Pe internet, am găsit, în mai multe surse, suma de 10.000$. Atunci când am telefonat autoritățile care se ocupă de Loteria Vizelor mi s-a spus că orice confirmare în plus este bine venită, chiar dacă nu este menționată în lista de cerințe.
De asemenea, dacă situațiile vi se aplică, trebuie să prezentați certificatul de divorț, actele de custodie, actele referitoare la deportul din SUA.
La subiectul “dovezi” ale veridicității relației, alte persoane au mai sugerat: asigurări medicale comune, conturi bancare comune, facturi comune, scrisori, dovezi ale conversațiilor, scrisori de confirmare de la mai multe persoane, un album/carnet cu mesaje de felicitare de la nuntă/alt eveniment. Concluzia este că orice act în plus este binevenit. Mai bine să nu aveți nevoie de el decât să vi se ceară și să nu-l aveți.
Mai important, poate, decât aceste “dovezi” este cum veți răspunde la întrebări. Discutați înainte despre lucruri favorite (tip de mâncare, muzică, culoare, etc), despre unde depozitați obiectele în casă, datele de naștere ale părinților, numele bunicilor, etc. Am citit despre experiențe în care interviul a inclus și întrebări pe aceste subiecte.
Înainte de interviu ar fi bine să mai analizați încă o dată ce răspunsuri ați oferit la completarea formularului DS-260. De asemenea, ar fi bine să verificați dacă ambasada la care ați ales să mergeți la interviu nu are vreo cerință adițională celor de pe site-ul oficial al Loteriei Vizelor.
Unele ambasade/consulate permit achitarea taxei pentru interviu chiar în ziua interviulul, în cadrul ambasadei. Altele, însă, au cerința ca taxa să fie achitată înainte de interviu, online. Taxa constă din 330 dolari / persoană. Această taxă este nerambursabilă. Chiar dacă viza vă este refuzată, nu veți primi banii înapoi.
-
Efectuarea examenului medical
După ce aflați data la care va avea loc interviul, trebuie să contactați unul dintre cabinetele medicale autorizate din țara unde veți susține interviul și să faceți o programare. Examinarea trebuie să aibă loc înainte de interviu. Pentru că obținerea rezultatelor poate dura câteva zile, autoritățile recomandă ca examinarea medicală să aibă loc cu aproximativ 3 săptămâni înainte de data interviului. Nu vă programați la consultul medical nici cu mult timp înainte de interviu. Odată emisă, viza este valabilă 6 luni din momentul efectuării acestui consult.
Când mergeți la cabinetul medical trebuie să aveți:
- Pagina de confirmare a formularului DS-260
- Pagina de confirmare a programării la interviu
- O copie a carnetului de vaccini
- Pașaportul
- 4 poze 2″x2″, respectând regulile menționate în acest articol
Examinarea în sine este un proces extrem de simplu. Acesta constă din:
- completarea unui formular despre istoricul dvs medical
- prelevarea unei analize de sânge și una de urină
- o conversație cu medicul
- un consult fizic simplu
Prețul pe care va trebui să îl achitați pentru acest control este de 210 dolari / persoană.
Adițional acestei examinări este posibil să fie nevoie să efectuați și o radiografie a cărui preț este de 70 dolari / persoană.
De asemenea, dacă medicul constată că nu aveți toate vaccinile necesare, este posibil să fie nevoie să primiți aceste imunizări, procedură ce va fi contra cost.
În dependență de cabinet, toate rezultatele consultului pot fi trimise direct ambasadei unde va avea loc interviul sau vă pot fi înmânate dvs, într-un plic sigilat.
NU DESCHIDEȚI PLICUL! Veți avea nevoie de el, în forma originală, la interviu.
-
Interviul
Dacă ați ajuns până la această etapă, FELICITĂRI!! Momentul decisiv se apropie cu pași rapizi. În altă ordine de idei, să nu lăsăm bucuria să ne distragă de la acest subiect extrem de important: INTERVIUL.
Înainte de interviu, verificați că aveți toate actele necesare pregătite. Revizuiți încă o dată acest articol, precum și instrucțiunile de pe site-ul oficial sau cel al ambasadei unde va avea loc interviul.
La interviu trebuie să fie prezenți toți membrii familiei dvs care vă însoțesc la precarea în SUA. Dacă familia dvs va veni în SUA mai târziu, nu este necesar să vă însoțească. Deasemenea, dacă aveți nevoie, puteți fi însoțit/ă de un traducător. Acesta trebuie să aibă pașaportul. Nici un alt intermediar sau persoană care v-a ajutat nu are voie să meargă cu dvs la Consulat / Ambasadă.
Experiența noastră personală:
Interviul nostru a avut loc la Consulatul Statelor Unite din Amsterdam. Înainte de ziua interviului am primit un email de la consulat, anunțându-ne să ne prezentăm în dimineața zile interviului pentru a prezenta actele în origial. Interviul nostru a fost programat pe data de 13.08.2019, la ora 12:00, dar noi am fost anunțați să ne prezentăm la ora 08:00.
Am mers la Consulat doar cu actele necesare și telefoanele. Nu vă luați mai multe obiecte (de exemplu, calculatorul) pentru că s-ar putea să nu vă permită să le luați în interiorul clădirii. Am auzit și cazuri în care telefoanele sunt reținute de securitate, dar nouă ni s-a permis să le luăm cu noi.
Am așteptat în rând la ușă, apoi am trecut prin controlul de securitate (detector de metale și scaner pentru obiectele personale). Mai apoi, am fost conduși în camera de așteptare. Acolo era foarte aglomerat și gălăgios. O doamnă ne-a dat o foaie cu un număr și așteptam ca cineva să ne cheme la un ghișeu. Am fost uimiți (într-un sens negativ) de faptul că interviurile aveau să aibă loc de față cu toată lumea. Angajații ambasadei erau la niște ghișeuri micuțe, extrem de apropiate unul de altul și de restul oamenilor care așteptau să vină rândul lor la interviu. Trebuie să recunosc că pare puțin intimidant, dar, dacă te focusezi pe scopul de a obține viza, uiți de perechile de ochi ce te privesc.
Când am fost chemați la ghișeu, ni s-au cerut toate actele în original. Noi avem ambii cetățenie dublă și pregătisem toate actele din ambele țări. De asemenea, pentru că actele erau dintr-o altă țară decât Olanda, pregătisem și traduceri, întăriri notariale și apostile. Sunasem înainte pentru a întreba dacă apostilele sunt necesare, dar persoana cu care am vorbit nu părea să știe despre ce vorbesc. Nu am vrut să risc așa că am apostilat toate actele, cheltuind o groază de bani. Angajatul de la consulat nu a luat niciuna dintre apostile. Eh, măcar bine că n-a fost invers: să le ceară și să nu le avem. Asta e forma mea de auto-consolare când mă gândesc la toți banii aruncați în vânt.
Nu știu din ce cauză, la consulat au decis să ia doar actele din una dintre țările a căror cetățenie o deținem. Nu știu dacă a fost doar o întâmplare sau așa se procedează de obicei.
După ce am prezentat actele, am mers să achităm taxele pentru interviu, într-o sală alăturată. Apoi am fost anunțați că interviul nostru a fost amânat cu o oră. Am fost rugați să așteptăm afară și să intrăm în consulat cu câteva minute înainte de programarea de la ora 13:00. Zis și făcut!
Am ieșit afară, super emoționați, am revenit peste câteva ore, ne-am așezat pe scaun și am așteptat. Timpul trecea, dar noi tot așteptam și așteptam.
Nu exagerez cu nimic spunând că a fost intervievată fiecare persoană din sala aia plină ochi, cu excepția noastră și a unei alte doamne. Din sală se auzeau foarte bine atât întrebările ofițerilor consulari cât și răspunsurile aplicanților. Majoritatea persoanelor aplicau la viză pe bază de căsătorie. Am auzit atâtea povești cât așteptam. Aproape toate persoanele povesteau cum și-au cunoscut sufletul pereche online, printr-un joc sau pe instagram, etc. Mulți nu se văzuseră niciodată, multe povești păreau ireale. Timpul trecea, noi eram tot mai obosiți și nerăbdători să se finiseze odată ziua respectivă. Îi ziceam lui Vlad: “Dacă toți oamenii ăștia, ale căror relații par false de la o poștă, primesc viză și noi, care avem o relație reală și o tonă de dovezi, nu primim, nu e corect deloc.” Oficial, consulatul era deja închis de vreo 30 minute și noi încă așteptam.
Rezultatul:
Într-un final, am fost chemați la ghișeu unde ne aștepta o doamnă ce părea începătoare. Ne-a salutat și ne-a întrebat cum ne simțim. Eu i-am răspuns sincer, spunându-i că suntem obosiți, dar bine. Interviul nostru a fost foarte foarte straniu. Doamna ne-a întrebat când ne-am cunoscut, i-am zis că în 2017 la care ea ne întreabă: “Deci pe 12.08.2016 nici nu vă cunoșteați…nu știu de ce cineva a lăsat o notiță la formularul vostru cu această dată.” Aici a intervenit panica. Noi ne-am căsătorit pe 12.08 dar în 2018 nu în 2016. Oare am greșit noi? Parcă am verificat de nenumărate ori. Oare vreun act e greșit? Oare toate eforturile, tot timpul investit și toată așteptarea au fost în zadar? Doamna și-a cerut scuze, dar ne-a zis că nu putem continua interviul până nu verifică de ce notița respectivă este acolo. Ne-au fost luate amprentele și ne-a fost înmânată o scrisoare de refuz din motive administrative. Am așteptat mai bine de un an interviul, o zi întreagă la consulat pentru un interviu de câteva minute care s-a finalizat cu un refuz. Ni s-a zis să așteptăm că ei ne vor contacta.
Am plecat de acolo, obosiți, triști și confuzi. Știam că vizele pot fi emise doar până pe 30 septembrie și cu cât se apropie data respectivă riscul ca numărul de vize să fie deja epuizat crește. Aveam tot mai puține speranțe că vom primi viza.
Peste vreo două săptămâni am primit acasă pașapoartele cu vizele (emise pe 26.08 – ziua mea de naștere) și plicurile sigilate pe care a trebuit să le luăm cu noi la venirea în SUA. Aș minți să spun că ne-am bucurat extrem de tare. Dezamăgirea din ziua interviului a știrbit din bucuria de a primi vizele, dar eram curioși de ceea ce urmează în viețile noastre.
Plicul pe care îl primiți împreună cu pașaportul NU TREBUIE DESCHIS! Pe el scrie “DO NOT OPEN”. Acest plic trebuie luat cu dvs în avion, în bagajul de mână, nu cel de cală, și trebuie prezentat ofițerului de la vamă, când ajungeți în SUA.
-
După primirea vizei
Imediat după primirea pașaportului, verificați atent informația din viză. Dacă aceasta conține vreo eroare, contactați urgent ambasada/consulatul.
Precum am menționat anterior, dacă viza vă este aprobată, aveți 6 luni la dispoziție, din data efectuării consultului medical, pentru a merge în Statele Unite ale Americii. Dacă nu reușiți să mergeți în acest interval, viza va expira. Dacă aveți motive serioase care vă împiedică să mergeți în acel interval, trebuie să contactați ambasada/consulatul imediat, s-ar putea să fie posibil ca viza să vă fie prelungită.
Înainte de a merge în SUA, însă, trebuie să mai achitați încă o taxă, taxa de emigrant despre care puteți citi mai multe aici. Această taxă este în sumă de 220 dolari / persoană. Este preferabil să achitați această taxă înainte de a merge în SUA. Momentul achitării influețează, în mod direct, cât de repede veți primi Green Card-ul. Există și opțiunea de a achita după ce ajungeți în SUA, dar autoritățile nu vor începe să lucreze asupra Green Card-ului dvs până acest transfer nu a fost efectuat.
Dacă ați primit radiografiile pe care le-ați făcut la cabinetul medical, trebuie să le luați cu dvs în bagajul de mână.
Chiar și cu viza în pașaport și toate taxele achitate, mutarea dvs în SUA nu este garantată. Testul final are loc la aterizarea în SUA, la ghișeul ofițerului vamal. El este cel care are ultimul cuvânt de spus în acest proces.
-
Călătoria spre SUA
Atunci când procurați biletul spre SUA, țineți cont de faptul că autoritățile recomandă ca punctul de plecare să fie țara în care a avut loc interviul. Nu știu cât de important este asta cu adevărat, dar asta ni s-a spus la consulat. Înainte de plecarea în America, noi am petrecut o lună acasă, cu părinții. Am fi putut să procurăm biletele direct din Moldova, dar am ținut cont de recomandările consulatului. Am zburat în Olanda, apoi de acolo am zburat spre SUA.
Atunci când ajungeți în Statele Unite va trebui să completați un formular referitor la bunurile pe care le aveți cu dvs. Uneori acest formular vă este oferit chiar în avion, înainte de aterizare. Apoi, vă veți apropia de ghișeul ofițerului vamal, îi veți înmâna toate actele (inclusiv plicul sigilat) și veți cere permisiunea să intrați pe teritoriul Americii. El va analiza toate actele, va pune o ștampilă și o semnătură pe viza din pașaport. Cu această semnătură, viza va fi valabilă încă un an, ca substituent pentru Green Card până veți intra în posesia lui.
Despre Green Card, Social Security Number și alți pași importanți după mutarea în SUA voi scrie într-un alt articol.
Până atunci, vă felicit dacă ați fost selectat/ă în cadrul Loteriei Vizelor și vă îndemn să vă înarmați cu multă răbdare! Mult succes!
În cazul în care considerați acest articol util, m-ar ajuta enorm dacă l-ați distribui sau trimite persoanelor care ar putea fi interesate despre ce pași urmează când ești selectat în programul Loteria Vizelor!
Dacă am omis vreun detaliu sau dvs ați trecut printr-o experiență diferită, aștept completările și/sau întrebările în secțiunea de comentarii. Uneori, lipsa unei informații poate ruina efortul de un an. Așa că, fără sfială, abia aștept comentariile dvs. Abia aștept să discutăm!
Dacă ați ajuns până la finalul articolului, vă mulțumesc enorm!
Vă îmbrățișez cu drag!
Articole recente care ar putea să vă placă:
- Green Card: Cum, Când și Unde să Aplici la Loteria Vizelor? DV Lottery | 2020
- Cele Mai Frumoase Orașe de Vizitat în Olanda, în afară de Amsterdam | 2020
- 15 Activități care pot fi desfășurate în casă, în carantină
- 40+ Filme Bune de Privit în 2020 / Top Filme Interesante
- TOP 15 Lucruri Interesante Despre OLANDA.
Salut, Mariana! Am citit o mulțime din articolele tale, și pot spune că sunt extrem de utile și clare. Mulțumesc pentru ele! Îmi poți spune te rog frumos, dacă v-ați înregistrat la această loterie cu pașaportul moldovenesc sau românesc?
Urmează să-l primesc în curând pe cel românesc și sunt curios dacă este vreun avantaj oarecare…
Sorry, Marina, nu Mariana : D
*Scuze, Marina : D
Salut! Mă bucur mult că vă este util conținutul articolelor. Ăsta e cel mai mare compliment. Oficial, nu există nici un avantaj sau dezavantaj dacă te înregistrezi cu cetățenia Română în loc de cea Moldovenească. Ambele țări sunt în categoria EU în cadrul loteriei, respectiv, numărul de vize revenit, este comun. Dacă ai avea cetățenia a două state din 2 categorii diferite (de exemplu: una din EU și alta din Asia) ar avea sens să te înregistrezi cu pașaportul țării unde sunt mai multe vize disponibile sau mai puțini participanți. În cazul nostru, nu văd vreun avantaj. Noi am aplicat cu pașaportul Moldovenesc. Dacă tu simți că cel Românesc îți va purta noroc, aplică cu el.
Mult succes și mulțumesc pentru comentariu. Oricând ai vreo întrebare la care crezi că aș putea răspunde, nu ezita să o adresezi! O zi faină!
Foarte frumos articol.. ati trecut prin multe…si probabil mult stress. As avea o intrebare , se pot califica persoane care nu si liceu dar au experienta in munca… atit vazut cazuri care cineva sa se califice fara liceu numai pe baza experientei in munca..?
Mă bucur mult că vă place articolul!
Da, autoritățile spun că în cazul în care nu ai diploma de liceu, trebuie să ai 2 ani de muncă, în ultimii 5 ani, într-un domeniu recunoscut de statul American.
Aceste domenii sunt divizate în 5 categorii. Site-ul oficial spune că dacă ocupația dvs se regăsește sau se aseamănă cu una din categoriile 4 și 5, vă calificați pentru o viză DV. Pe acest site puteți verifica dacă profesia dvs se regăsește în listă: https://www.onetonline.org/
Mult succes și mulțumesc pentru comentariu!
Foarte bun articol. Singura recomandare – as cenzura numarul pe care l-ati avut la DV, sunt date personale sensibile. Also, nu e super-clar cum de v-au dat vizele chiar daca a fost negativ interviul initial. Oricum ar fi, bafta in US! Sunt aici de 4 ani, and it’s been great
Mulțumesc pentru comentariu! Mă bucur că articolul este considerat util! Referitor la case number, mulțumesc pentru sugestie, l-am cenzurat. Ceea ce ține de emiterea vizelor după refuz: refuzul a fost unul pe bază administrativă, respectiv, ei au verificat încă o dată toate actele. Noi presupuneam că ne vor chema din nou la interviu pentru că nu au apucat să ne întrebe nimic, dar ei ne-au trimis vizele acasă. Pentru noi situația a rămas una total neclară. Sper ca și pentru noi mutarea în US să fie o experiență pozitivă. O zi bună!